US Neemt $25 miljoen op aan Bitcoin-automaatbediening, neemt 17 machines in beslag.

De Amerikaanse overheid heeft een $25 miljoen bitcoin ATM-operatie neergehaald en 17 machines in beslag genomen, samen met enkele cryptocurrencies. Het Ministerie van Justitie zegt dat de man achter deze operatie zonder vergunning van de bitcoin ATM is overeengekomen om schuldig te pleiten en tot 30 jaar gevangenisstraf onder ogen ziet.

VS Ontslaat Bitcoin ATM-operatie

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ) kondigde woensdag aan dat een Californische man, Kais Mohammad, heeft toegegeven dat hij een netwerk van geldautomaten zonder vergunning in werking heeft gesteld dat „miljoenen dollars bitcoin en contant geld voor het voordeel van criminelen heeft witgewassen„.

De 39-jarige bezat en exploiteerde een geldautomaat zonder vergunning genaamd Herocoin, waar hij aanbood om bitcoin te ruilen voor contant geld, waarbij hij provisies tot 25% in rekening bracht, zo verklaarde de DOJ. Hij adverteerde zijn uitwisselingszaken online gebruikend moniker ,,Superman29,“ maar diende clià „nten door Zuidelijk CaliforniÄ. Typisch, ontmoette hij clià „nten bij een openbare plaats en ruilde bitcoin voor hen van zelfs $25.000 zonder het onderzoeken over de bron van hun fondsen.

Mohammad kocht en adverteerde later een netwerk van tweewegs Bitcoin Lifestyle ATM kiosken in winkelcentra, benzinestations en buurtwinkels in Los Angeles, Orange, Riverside en San Bernardino. De DOJ beschreven: „Mohammad verwerkte cryptocurrency die in de machines werd gestort, voorzag de machines van contant geld dat de klanten zouden opnemen, en onderhield de serversoftware die de machines bediende.“

Volgens het DOJ wist Mohammad dat heroïne zich moest registreren bij het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) van het Amerikaanse ministerie van Financiën, maar hij koos ervoor om zich niet te registreren en zich niet te houden aan de anti-witwasregels. Hij registreerde zich uiteindelijk wel nadat FinCEN contact met hem opnam „maar hij bleef er niet in slagen om de federale wet betreffende het witwassen van geld, het uitvoeren van due diligence en het melden van verdachte klanten volledig na te leven,“ merkte het Ministerie van Justitie op.

In de loop van zijn onderzoek heeft de wetshandhaving meerdere bitcoin-wisseltransacties met Mohammad uitgevoerd. Hij leidde ook veelvoudige in-persoonsbitcoin aan contant geldtransacties met geheime agenten die zeiden hun opbrengst van onwettige activiteit was.

DOJ zei Mohammad nooit een rapport van de munttransactie of een verdacht activiteitenrapport voor deze transacties indiende. De afdeling voegde toe dat in de komende weken, hij schuldig zou moeten pleiten aan ,,federale misdadige lasten dat hij een onwettige zaken in werking stelde van de diensten van het virtueel-valutageld die tot $25 miljoen – met inbegrip van namens misdadigers – door persoonlijk transacties en een netwerk van het ATM-type van de Bitcoin kiosken ruilden„. Het ministerie van Justitie heeft het uitgewerkt:

„Als Mohammad schuldig pleit, zal hij een wettelijke maximumstraf van 30 jaar in de federale gevangenis krijgen. Als onderdeel van de pleidooiovereenkomst heeft Mohammad ingestemd met het verbeuren van contant geld, cryptocurrency en 17 bitcoin ATM’s die hij als onderdeel van zijn bedrijf exploiteerde“.

Dieser Beitrag wurde am 24. Juli 2020 veröffentlicht, in Bitcoin. Setze ein Lesezeichen mit dem Permanentlink.