Milliardären säger att en exponentiell BTC-prisökning skulle vara en katastrof

Chamath Palihapitiya säger att Bitcoin är okorrelerat till finansmarknader, vilket är en anledning till att människor bör investera 1% av sin förmögenhet i den.Chamath Palihapitiya, miljardärens VD för Social

Capital och Virgin Galactic ordförande, har kallat Bitcoin en typ av katastrofförsäkring mot regeringar som fattar dåliga ekonomiska beslut

I en intervju med Unchained Podcast den 23 juni sade Palihapitiya att hårt arbetande människor behöver något som Bitcoin som försäkring, eftersom cryptocurrency är „verkligen fundamentalt okorrelerat“ till följderna av lagstiftare bete sig dåligt.

Verkställande direktören påpekade dock att för att Bitcoin-priset ska skyrocket vid denna tidpunkt, måste saker och ting bli ganska fel i det finansiella systemet, med katastrofala effekter på dina vänner och familj.

„Om din Bitcoin-satsning lönar sig,“ sade Palihapitiya, „kommer det att bli katastrofalt förstörande för världen. Och det kommer att få enorma konsekvenser för många människor som vi alla känner och bryr oss om som inte var säkrade i Bitcoin. Och så vill du nästan inte att det ska hända. ”

Tillräcklig försäkring för att „göra dig hel“

Palihapitiya investerade själv 2010, genom att köpa en miljon Bitcoin för $ 80, vars värde nådde miljarder när tokenen hade sin högsta tid i december 2017.

Inte konstigt att miljardären hävdar att Bitcoin ( BTC ), till skillnad från „andra- och tredje nivå“ kryptokurser som Ethereum ( ETH ), är ett av få sätt att få en „massiv asymmetrisk vinst“ från en så liten investering.

„Du vill vara säker på att en liten mängd försäkring i princip kan göra dig hel,“ sade Palihapitiya och citerade en utbetalning på 1 000 dollar för en investering på $ 1 som ett bra exempel. „Det är därför jag bara tror att du borde ta 1% av din portfölj och placera den i Bitcoin.“

”I slutet av dagen är alla andra tillgångsslag – aktier, skulder, fastigheter, råvaror – de är alla tätt, tätt kopplade till en lagstiftning och en sammankoppling på finansmarknaderna som förenar många av de regeringar som är slags uppförande på detta sätt. ”

Milliardären har också spekulerat i att värdet på Bitcoin i framtiden kan nå miljoner dollar, eller sjunka till noll.

Dieser Beitrag wurde am 26. Juni 2020 veröffentlicht, in Bitcoin. Setze ein Lesezeichen mit dem Permanentlink.